Ντεμπούτο με γκολ για το «διαμαντάκι» του Pochettino

September 7, 2019

Ντεμπούτο με γκολ για το «διαμαντάκι» του Pochettino

Troy Parrott. Ιρλανδός. Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2002! Τον Δεκέμβριο του 2018 και σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Pochettino τον έβαλε στο λεωφορείο και τον πήρε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στο Λέστερ, για τον αγώνα της 18ης αγωνιστική της Premier League.

«Νομίζω ότι ο Troy είναι έτοιμος να παίξει», δήλωσε την προηγούμενη μέρα ο τεχνικός της Tottenham. Ο μικρός τελικά δεν αγωνίστηκε. Δεν έκατσε καν στον πάγκο. Για την ακρίβεια, ο Parrott δεν έκανε ποτέ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην περσινή σεζόν. Αυτό δεν σήμαινε ότι ο Pochettino δεν τον πίστευε. Κάθε άλλο. Και η απόδειξη ήρθε με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου αλλά και τη συμπερίληψή του στην αποστολή για το pre-season tour.

Ο Αργεντινός έβαλε τον 17χρονο πλέον Ιρλανδό επιθετικό στο αεροπλάνο και τον πήρε μαζί του στις ΗΠΑ. Του έδωσε χρόνο στο φιλικό με την Juventus και αυτός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και δημιουργώντας και το πρώτο γκολ.

Ήταν τότε που ο “Poch” κλήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσο ο μικρός θα παραχωρηθεί δανεικός για να πάει χρόνο και εμπειρίες – όπως είχε γίνει και με τον Harry Kane- ή αν θα μείνει στην ομάδα. Η απάντησή του ήταν πως ο «Parrott είναι ακόμη νεαρός, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο. Αν έχουμε την ομάδα που έχουμε σήμερα, σίγουρα θα έχει καλές πιθανότητες να παραμείνει στην πρώτη ομάδα»

Το ρόστερ φυσικά δεν έμεινε το ίδιο, αλλά δεν αποκτήθηκε κι άλλος κεντρικός επιθετικός. Για αυτό και το “διαμαντάκι” του Pochettino δεν πήγε πουθενά και αναμένεται πως κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα πραγματοποιήσει και το επίσημο του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα των “πετεινών”.

Χθες βράδυ ο Troy Parrott πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την U21 της Ιρλανδίας και μάλιστα πέτυχε το μοναδικό γκολ απέναντι στην Αρμενία!

Δείτε το γκολ του 17χρονου επιθετικού της Tottenham