Στο πλευρό του Enrique για το χαμό της κορούλας του

August 30, 2019

Στο πλευρό του Enrique για το χαμό της κορούλας του

Την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου πριν από κάθε παιχνίδι έδωσε σήμερα ο Pep Guardiola και πριν ξεκινήσει η διαδικασία με τις ερωτήσεις από τους ρεπόρτερ θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Luis Enrique. Ο Ισπανός πρώην προπονητής των «φούριος ρόχας» ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης για το χαμό της 9χρονης κόρης του. Η μικρή Xana διαγνώστηκε πριν πέντε μήνες με καρκίνο των οστών και έχασε αυτή την άνιση μάχη.

«Εκ μέρους της οικογένειας της Manchester City και της δικής μου εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια στον Luis Enrique, τη σύζυγο του Elena και τους οικείους τους για το χαμό της Xana, της 9χρονης κόρης τους», ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Καταλανός τεχνικός. Συμπλήρωσε ακόμη πως γνώριζε για την κατάσταση της Xana και πως ήλπιζε πως θα γίνει καλά. Τόνισε πως θα είναι δίπλα στον Luis Enrique και την οικογένεια του για ότι χρειαστούν, ενώ θέλει να τους πει σύντομα από κοντά πως τους αγαπά!

Ο Guardiola αγωνίστηκε για μια πενταετία μαζί με τον Enrique, με τους δύο να συνυπάρχουν και ως προπονητές.  Όταν το 2008 ο Pep άφησε την Barcelona B και ανέλαβε την πρώτη ομάδα ο αντικαταστάτης του ήταν ο Luis Enrique. Τους ενώνει μια φιλία πολλών χρόνων και φαινόταν στο πρόσωπο του Pep πως τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό η είδηση του θανάτου της μικρής Xana. Εάν ήταν στο χέρι του ίσως να ακύρωνε τη διάσκεψη, αλλά έπρεπε να παρευρεθεί και το έπραξε με κάθε επαγγελματισμό.

Έτσι, στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Πέραν των όσων είπε για τον αγώνα με την Brighton το Σάββατο, έδωσε ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών και σχολίασε την κλήρωση των «πολιτών» στο Champions League. Ρωτήθηκε ακόμη για τη μη κλήση του Kyle Walker στην Εθνική Αγγλίας, το χειρισμό του VAR έως τώρα στην Premier League, το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου πιο γρήγορα από τις άλλες χώρες και άλλα θέματα. Δείτε πιο κάτω τη διάσκεψη: