Ένα βήμα πιο κοντά… στο “Wembley”

August 27, 2019

Ένα βήμα πιο κοντά… στο “Wembley”

Για να φτάσουν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά… στο “Wembley” ρίχνονται στη μάχη του FA Cup 232 ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση των δύο προκαταρκτικών γύρων και τον αποκλεισμό 344 ομάδων, η διοργάνωση συνεχίζεται με τη διεξαγωγή του 1ου προκριματικού γύρου το τετραήμερο 6 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και βγήκαν τα 116 ζευγάρια, όσες και οι ομάδες που θα μείνουν εκτός συνέχειας σύντομα από το θεσμό. Τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και ο 2ος προκριματικός γύρος, ενώ τον Οκτώβριο θα ακολουθήσουν οι επόμενοι δύο.

Από τις 644 ομάδες που αγωνίστηκαν ή θα αγωνιστούν στους πιο πάνω γύρους, μόλις 32 θα φτάσουν στον 1ο γύρο όπου εκεί μπαίνουν οι σύλλογοι των επαγγελματικών κατηγοριών. Οι 44 ομάδες από την Premier League και την Championship ξεκινάνε την πορεία τους από τον 3ο γύρο, εκεί που όλοι ονειρεύονται και ελπίζουν πως θα καταφέρουν να φτάσουν.

Μερικά στοιχεία για τη μέχρι τώρα πορεία της διοργάνωσης:

  • Η δράση άρχισε με τον έξτρα προκαταρκτικό γύρο και σημειώθηκαν πέραν των 550 γκολ. Όσες ομάδες αποκλείστηκαν από το πρώτο τους παιγνίδι έλαβαν από £750, ενώ αυτές που προκρίθηκαν έβαλαν από £2,250 στα  ταμεία τους.
  • Ακριβώς 549 γκολ επιτεύχθηκαν στον προκαταρκτικό γύρο, με τους ηττημένους να λαμβάνουν από £960 και τις ομάδες που προκρίθηκαν να κερδίζουν από £2,890.

 

Το γρηγορότερο γκολ έως τώρα στη φετινή διοργάνωση: