August 26, 2019

Πετεινοί για “φάγωμα” με συνταγή του Shef Bruce!

testΠετεινοί για “φάγωμα” με συνταγή του Shef Bruce!

Μάριος Βατυλιώτης

Εκπλήξεις, ρεκόρ, θέαμα και των away το ανάγνωσμα. Τρίτη αγωνιστική μέρα και η Premier μπαίνει σε γνώριμους ρυθμούς πλέον. Για να είμαι ειλικρινής, αλλιώς ήθελα να ξεκινήσω και αλλιώς προέκυψε στην πορεία!

Α ρε Brucee, ότι είχα στο μυαλό μου μέχρι χθες έχει ανατραπεί πλήρως! Smart thinking, “γιατί να περιμένω γαλοπούλα τα Χριστούγεννα και δεν πάω για πετεινούς τώρα, που προσφέρονταν καλοψημένοι στους 32 βαθμούς του Λονδίνου;” Τέτοιο ταγκό πάντως, δεν νομίζω να χόρεψε ξανά ο senior Pochettino (αλήθεια που εξαφάνισες τον Vertoghen;) κι ας είναι γεννημένος στο Argentina! Απόλυτα πετυχημένη τακτική αμυντικής λειτουργίας, γρήγορες ουσιαστικές αντεπιθέσεις, παίχτες που παίζανε το παιγνίδι της ζωής τους και άμυνα γρανίτης! Σε είδα βουρκωμένο στο τέλος και πραγματικά με συγκίνησες! Respect..

Συγκίνηση πήρα και από σένα Mr Emery με μια λεπτομέρεια, στην δική σου περίπτωση προέρχεται από θυμό! Μέχρι και τον Klopp ξάφνιασες “ευχάριστα” με την τακτική σου! Αν ήθελες να παίξεις άμυνα άνθρωπε μου, γιατί δεν πήρες τηλ τον George Graham που έκτισε το περιβόητο σλόγκαν “One nil to Arsenal” να σου πει κάποιες λεπτομέρειες; Φυσικά, το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγε, είναι το αυτονόητο,” δεν έχεις τους παίχτες να παίξεις άμυνα”. Άκουσον άκουσον Monreal, Willock για να σταματήσουν Arnold, Salah.Ποδοσφαιρικό ανέκδοτο”. Κι αν όντως ήθελες να κτίσεις σε αυτό το πλάνο coach, γιατί άφησες εκτός τον Torreira; Είναι πλέον τόσο εμφανές, όταν είναι στην ενδεκάδα ο Laca, ο Auba βρίσκει περισσότερους χώρους και μεγαλουργεί και όμως σ’ ένα τόσο σημαντικό παιγνίδι άφησες εκτός τον Γάλλο! Ερωτηματικά αμέτρητα, που στα μεγάλα παιγνίδια αυξάνονται και δυστυχώς για τους Gunners, οι αριθμοί, στα μεταξύ με top 6 και των εκτός έδρας επιδόσεων σου, επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου.

Villans σε δράση, πρώτη νίκη με πάθος και τσαμπουκά, έκαναν την ομάδα εκατομμυρίων του Silva να φαίνεται ομαδούλα! Τόσα λεφτά ξοδέψατε εκεί στο Goodison ένα φορ τετραγώνου δεν βρήκατε;

Δεν θα έλεγα ένα Aguero αλλά κάτι ανάλογο. Μα υπάρχει; αυτό είναι το ερώτημα. Απολαυστικός και πάλι ο Αργεντινός. Πάντα στην κατάλληλη θέση, χρόνο και με επίγνωση το τέρμα. Αυτό ακριβώς έκανε και χθες με την άτυχη Bournemouth, που έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές.

Τι θα γίνει εκεί στο Manchester χαμογελαστέ coach; “Er det noen å sparke bøter;” Έμαθα και νορβηγικά, έτσι μεταξύ μας, μήπως πάει πάσα κακό.. Πάντως μόνο για σένα, επειδή είσαι καλό παιδί, ένα εισιτήριο Lar-Man για ένα κτύπημα τόχω, κάτι θα βοηθήσει!

Παππούλη σε πάω, έσπασες μια μεγάλη αρνητική παράδοση και συνέχισες την περσινή αξιοζήλευτη εκτός έδρας πορεία σου. Έτσι σε θέλουμε, φόβητρο των μεγάλων, γιατί κι αυτό είναι κομμάτι, της μαγείας, της αγγλικής Premier.

Πρόβλημα πλέον για τους Pukki(des) τείνει να καταντήσει ο Φινλανδός. Δεν ξέρουν με τι τιμές να τον αξιολογήσουν, αντίθετα με αυτούς που τον αξιολόγησαν σωστά στο FPL και το απολαμβάνουν τώρα. Γκολάκι και ασσίστ, μας έδωσε βαθμούς πάλι, για τα άλλα άστα να πάνε, καθώς ο γραφών δέχτηκε ήττα αυτή την βδομάδα, από υπερβολική εμπιστοσύνη στους Toffees και στα βόλια του Moura που ήταν άσφαιρα!

Όσο για την κούρσα, “φρούδες οι ελπίδες”, αν και μικρό το δείγμα, κούρσα των δύο φαντάζει και πάλι..