Μάγκας ο Yoshida, δείχνει το δρόμο!

August 17, 2019

Μάγκας ο Yoshida, δείχνει το δρόμο!

Συμπλήρωσε εφτά χρόνια στη Southampton και διανύει πλέον την 8η σεζόν του στο σύλλογο ο Maya Yoshida. Οι δεσμοί που τον συνδέουν με την ομάδα είναι πολύ ισχυροί, όπως επίσης και με την ομώνυμη πόλη, για αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε μια εξαιρετική κίνηση. Θα δώσει το 1% του φετινού ετήσιου μισθού του στο “Saints Foundation”! Πρόκειται για το επίσημο φιλανθρωπικό ίδρυμα των «άγιων» που στηρίζει την τοπική κοινωνία μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ιάπωνας δείχνει το δρόμο, αποτελώντας παράδειγμα για τους υπόλοιπους συναδέλφους του και ιδιαίτερα τους νεαρούς! Παράλληλα ασφαλώς επιθυμεί να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη, γνωρίζοντας πως ο ίδιος είναι ανάμεσα στους τυχερούς που πληρώνονται αδρά κάνοντας αυτό που αγαπούν. Ο 30χρονος (κλείνει 31 στις 24/8) θα δίνει τα χρήματα κάθε μήνα και είναι ο πρώτος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που συνεργάζεται απευθείας με Foundation συλλόγου της χώρας.

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το “Common Goal” που ίδρυσε ο Juan Mata και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες από διάφορες χώρες συμβάλουν παραχωρώντας το 1% των απολαβών τους.

Ο Yoshida, μιλώντας για την απόφαση του είπε «βρίσκομαι εδώ εφτά χρόνια και πήρα πολλά από το σύλλογο και την πόλη. Τώρα είναι καιρός να δώσω κάτι πίσω. Θέλω να συνεργαστώ στενά με το “Saints Foundation” για να κάνω κάτι ιδιαίτερο για τους ανθρώπους της πόλης. Ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο εδώ και αρκετό καιρό». Ακολούθως ο Ιάπωνας διεθνής ανέφερε πως «ξέρω ότι βοηθούν ανθρώπους που το χρειάζονται στην περιοχή. Θέλω να τους στηρίξω όσο το δυνατόν μπορώ και το “Saints Foundation” είναι ο καλύτερος τρόπος να το πράξω. Είναι σημαντικό να δείξω με τις ενέργειες μου το καλό παράδειγμα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ελπίζω ότι αυτό θα τους διδάξει πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».