Δείχνει το δρόμο και δέχεται… κομπλιμέντα

August 14, 2019

Δείχνει το δρόμο και δέχεται… κομπλιμέντα

Έφτασε η ιστορική στιγμή, απόψε μια γυναίκα διαιτητής θα διευθύνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι ανδρών. Η Γαλλίδα Stephanie Frappart θα σφυρίξει στο UEFA Super Cup ανάμεσα σε Chelsea και Liverpool, έχοντας βοηθούς άλλες δύο γυναίκες, τις Manuela Nicolosi και Michelle O’Neill. «Είμαι πολύ χαρούμενη, ήταν πραγματικά μια έκπληξη. Δεν περίμενα πως θα οριζόμουν στο UEFA Super Cup, είναι μεγάλη τιμή για μένα και για τις γυναίκες διαιτητές», ανέφερε η 35χρονη. Δήλωσε επίσης πως «ελπίζω ότι θα αποτελέσει παράδειγμα στις γυναίκες διαιτητές, αλλά και σε οποιοδήποτε νεαρό κορίτσι που μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει διαιτητής μια μέρα».

Χθες κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου των δύο ομάδων ζητήθηκε η γνώμη των προπονητών για την απόφαση να διευθύνει την αναμέτρηση η Frappart. Αμφότεροι μοίρασαν κομπλιμέντα στη Γαλλίδα διαιτητή, που τον περασμένο μήνα είχε διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Ο Frank Lampard δήλωσε χαρούμενος που αποτελεί μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής, ενώ τόνισε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει ανεβεί επίπεδα και λαμβάνει το σεβασμό που πρέπει.

Με τη σειρά του ο Jurgen Klopp χαρακτήρισε έξυπνη την απόφαση της UEFA να ορίσει γυναίκα διαιτητή σε ένα τέτοιο σημαντικό παιχνίδι με εκατομμύρια φιλάθλους να παρακολουθούν. «Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε δυσκολότερο το παιχνίδι απ’ ότι ήδη είναι», είπε ο Γερμανος τεχνικός, προσθέτοντας ακόμη «θα δείξω το καλό πρόσωπο μου, αλλιώς η μαμά μου θα θυμώσει».

Από πλευρά παικτών ο Virgil van Dijk για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε «νομίζω το φύλο δεν είναι σχετικό. Αν υπάρχει η ποιότητα, που υπάρχει αλλιώς δεν θα είχε οριστεί στο παιχνίδι, τότε δεν έχει σημασία. Αν κοιτάξετε το βιογραφικό της έχει κάνει τόσα καλά παιχνίδια και πιθανότητα πάρθηκε σωστή απόφαση».