Για χιλιοστά πιο μπροστά…

August 10, 2019

Για χιλιοστά πιο μπροστά…

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κέρδισε με 5-0 τη Γουέστ Χαμ, όμως στο παιχνίδι σημειώθηκαν έξι γκολ. Ένα από αυτά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με την υπόδειξη να έρχεται έπειτα από χρήση της τεχνολογίας. Μέσω του VAR φάνηκε πως ο Sterling βρισκόταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων πριν δώσει την ασίστ στον Jesus. Για την ακρίβεια, ο Άγγλος διεθνής δεν καλυπτόταν μόλις για μερικά χιλιοστά και μόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας ήταν δυνατόν να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές των «πολιτών» για την ακύρωση του γκολ, αφού βλέποντας τη φάση σε επανάληψη από την οθόνη στο στάδιο πίστεψαν πως δεν υπήρχε οφσάιντ. Όντως, χωρίς το VAR δύσκολο έως απίθανο να μπορούσε να πει κανείς με βεβαιότητα εάν όντως δεν καλυπτόταν. Είναι κάτι νέο στο ποδόσφαιρο το VAR και οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν, γνωρίζοντας πως κάθε φάση μπορεί να ανατραπεί μετά από έλεγχο για οποιαδήποτε παράβαση έχει προηγηθεί.

Επίσης, στο τέταρτο γκολ της ομάδας του Pep Guardiola χρειάστηκε η βοήθεια του VAR. Ο Aguero εκτέλεσε πέναλτι και ο Fabianski απέκρουσε, όμως δόθηκε επανάληψη αφού ο τερματοφύλακας των «σφυριών» βιάστηκε και δεν πατούσε τουλάχιστον με το ένα πόδι στη γραμμή όπως προνοεί ο κανονισμός. Στη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε ο Αργεντινός ήταν εύστοχος.

Δείτε τη φάση: