Εδώ είναι Anfield -Το άνδρο των πρωταθλητών!
Liverpool – Tottenham 2-1
Σ΄ένα δραματικό παιγνίδι που είχε ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και χιτσκοκικό φινάλε, η Liverpool πήρε την νίκη στις καθυστερήσεις, έμεινε για 66ο παιγνίδι αήττητη στο Anfield, έσπασε το αήττητο των Spurs εκτός έδρας και έπιασε μόνη κορυφή, αφήνοντας την αντίπαλο της στην 2η θέση!
Η ομάδα του Klopp ήταν αυτή που κυνήγησε περισσότερο την νίκη και δεν ήταν τυχαίο που η κατοχή της άγγιξε το 76% και οι φιλοξενούμενοι, σε κλασσική τακτική Mourinho, ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα!
Προηγήθηκε με τον Salah στο 26ο λεπτό, με ένα τέρμα που είχε αρκετή δόση τύχης.
Η απάντηση ήταν σχεδόν άμεση για την Tottenham με τον Son (πόσες φορές το έχουμε δει φέτος), να φεύγει μόνος στην αντεπίθεση και να νικάει με ωραίο πλασέ τον Alisson στο 33ο λεπτό, ένα γκολ που έγινε αρκετή ανάλυση από το VAR, στο αν ήταν σε θέση offside ο Κορεάτης επιθετικός!
🔴 Most PL headed goals in 2020:
14 – Liverpool (Roberto Firmino 3)
12 – Everton
12 – West Ham
10 – Chelsea pic.twitter.com/f0JeAeM7bM— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) December 16, 2020
Η Liverpool συνέχισε να υπερέχει, αλλά τις πιο κλασσικές ευκαιρίες της βρήκε η Tottenham με Bergwijn και Kane, σε ένα παιγνίδι που έμελλε να κριθεί στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά οβίδα του Bobby Firmino!
3 – Roberto Firmino’s header was only the third 90th minute winning goal v Jose Mourinho in the Premier League, after Mark Viduka for Middlesbrough in August 2006 and Oussama Assaidi in December 2013 for Stoke City. Drama. pic.twitter.com/SjqT6gQhmL
— OptaJoe (@OptaJoe) December 16, 2020