Μύρισε Merseyside derby…

October 17, 2020

Μύρισε Merseyside derby…

Image

Μ’ ένα γεμάτο γεγονότα, δράμα και πλούσιο θέαμα, Merseyside ντέρμπι, άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής μέρας στην Αγγλία.

Το τελικό 2-2 αφήνει περισσότερο απογοητευμένη την Liverpool, που είχε τις ευκαιρίες, βρήκε τον Pickford σε εκπληκτική μέρα και όταν νικήθηκε από λάθος εκτίμηση στις καθυστερήσεις, τον έσωσε το VAR, που μέτρησε χιλιοστά, το χέρι του Mane σε offside και το γκολ του Henderson δεν μέτρησε!

Image

Η ομάδα του Jurgen Klopp ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ του Mane και εδραίωσε τον εαυτό της, ως η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο στο 1ο ημίχρονο, ακόμα και όταν έχασε τον Van Dijk με τραυματισμό, στην επικίνδυνη έξοδο του Pickford, που αν δεν μετρούσε το VAR ως οffside την φάση πιο πριν, σίγουρα θα έφευγε και αυτός νωρίς από το παιγνίδι!

Image

Η απουσία του όμως στην άμυνα φάνηκε στην φάση του 19ου λεπτού, όταν ο Keane, σε κόρνερ του Rodriguez, έμεινε αφρούρητος και έγραψε το 1-1, σε μια φάση που ο Adrian θα έπρεπε να αποσοβήσει!

Στο 2ο ημίχρονο το θέαμα ήταν ακόμη καλύτερο, με την Everton να ανεβάζει ρυθμούς και την Liverpool να βρίσκει τις ευκαιρίες!

Στο 72ο  οι Reds πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Salah, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Mina.

Image

H Everton αντέδρασε και στο 81ο λεπτό, ο Calvert Lewin απέδειξε γιατί βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Digne και την απουσία του Van Dijk στην άμυνα των Reds, και με εκπληκτικό άλμα και κεφαλιά έγραψε το 2-2!

Το παιγνίδι έκρυβε περισσότερο δράμα, καθώς ο Richarlison είδε κόκκινη κάρτα, σε δυνατό μαρκάρισμα στον Thiago και στο 93ο ήρθε το γκολ του Henderson που ακυρώθηκε από το VAR!