August 14, 2020

O Willian αλλάζει συνοικία στο Λονδίνο!

testO Willian αλλάζει συνοικία στο Λονδίνο!

Η αναμενόμενη μετακόμιση του Willian Borges da Silva, από το Δυτικό στο Βόρειο Λονδίνο, πήρε σάρκα και οστά σήμερα, με την Arsenal να ανακοινώνει ότι ο 32χρονος Βραζιλιάνος, θα είναι μέλος των κανονιέρηδων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Image

Ο Willian που μέσα στην βδομάδα είχε αποχαιρετήσει την Chelsea και τους οπαδούς της μετά από 7 χρόνια παρουσίας στο Stamford Bridge, προτίμησε το NW5 από το SW6 κομμάτι, γιατί θα εξασφαλιζόταν η παραμονή του στο Λονδίνο, για μια ακόμη τριετία, με option και ένα τέταρτο, παρά τα δύο που του πρόσφεραν οι Μπλε του Lampard!

Επίμαχο σημείο της μεταγραφής οι απολαβές του Willian για τις οποίες οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, όχι γιατί νοιάστηκαν τόσο τα Αγγλικά tabloids στο πόσα θα αμείβεται το 1ο απόκτημα του Arteta, αλλά γιατί συνδυάζεται με τις επικείμενες απολύσεις 55 εργαζομένων του Club!

Η Arsenal δεν ανακοινώνει τα ποσά των μεταγραφών της, αλλά η επιβεβαιωμένες πληροφορίες την φέρνουν να πληρώνει πλέον, 100χιλ εβδομαδιαίο μισθό στον νέο της υπάλληλο, δηλαδή 20χιλ λιγότερα απ΄όσα του πρόσφερε η Chelsea σε διετές συμβόλαιο!

Όμως οι κριτικές γλώσσες λένε ότι, όντως αυτό το συμβόλαιο τέθηκε στο πάνω τραπέζι, αλλά το κάτω θα περιλαμβάνει ένα πολύ γενναιόδωρο ποσό υπογραφής (signing fees), τα λεγόμενα ποσά αφοσίωσης (loyalty fees)  και φυσικά άλλα bonuses, τα οποία συνοψίζοντας σε μια τριετία, ανεβάζουν το ποσό στις 220χιλ εβδομαδιαίως ή συνολικά στα 35εκ!

Αν αναλογιστούμε ότι η τιμή του Willian στην αγορά άγγιζε τα 20εκ, τα οποία φυσικά δεν πλήρωσε η Arsenal, καθώς ήταν ελεύθερος, θα επιβεβαιωθεί στο χορτάρι, το κατά πόσο θα είναι καλή επένδυση ή όχι, με γνώμονα πάντα και την ηλικία του ποδοσφαιριστή!

Πάντως σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στον συνδετικό κρίκο,  Joorabchian (agent) και στην συνεργασία που επιδιώκει με αυτόν πλέον η διοίκηση των κανονιέρηδων (βλέπε τεχνικό διευθυντή Edu) και φυσικά στην συνδεσιμότητα της ανανέωσης των συμβολαίων Soares, Luiz, Mari (αντιπροσωπεύει όλους) και αναμένουμε να δούμε αν θα δέσει το γλυκό και με την πιθανή ένταξη του Coutinho, στην Βραζιλιάνικη αποικία που κτίζεται στο Emirates!

O Willian κόστιζε στην Chelsea ερχόμενος από Anzhi Makhachala 30εκ το 2013 και μαζί της πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Europa League.

Έπαιξε βασικός στα 168 από τα 234 παιγνίδια που είχε συμμετοχή, σκόραρε 37 γκολ και σέρβιρε 33, με την παλιά του πλέον ομάδα.

Προέρχεται από την καλύτερη του χρονιά με τους Μπλε του Λονδίνου, σκοράροντας 11 τέρματα, έχοντας 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και ταυτόχρονα καταγράφοντας το όνομα του στο record book της Premier League, ως ο 1ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει γκολ σε κάθε μήνα του χρόνου, με την επέκταση της σεζόν στους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, όταν σκόραρε με πέναλτι στο παιγνίδι με την West Ham!

Η μετακίνηση του Willian από την Chelsea στην Arsenal, μπαίνει στην λίστα που περιλαμβάνει τους Luiz, Cech, Benayoun, Diarra, Galas, Pates, Houston και George Graham, που προτίμησαν το κόκκινο, παρά το μπλε κομμάτι του Λονδίνου.