Έδειξε στους Spurs τον… ευρωπαϊκό δρόμο!

July 2, 2020

Έδειξε στους Spurs τον… ευρωπαϊκό δρόμο!

Ως μια από τις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν μπορεί να αποδειχθεί η μεγάλη επιτυχία της Sheffield United επί της Tottenham με 3-1!

Έχοντας μόλις ένα βαθμό στα τρία παιχνίδια που έδωσε μετά την επανέναρξη και πραγματοποιώντας απογοητευτικές εμφανίσεις, οι blades  πήγαν στον αγώνα γνωρίζοντας πως είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να διατηρήσουν ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο. Και όντως έπαιξαν σαν να μην υπάρχει αύριο.

Η Sheff Utd θύμισε μετά από καιρό την ομάδα που μνημονεύτηκε από το σύνολο των φιλάθλων και με το γνωστό της παιχνίδι κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον μεγάλο της αντίπαλο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για έξοδο στο Euruopa League.

Για να συμβεί φυσικά αυτό χρειάστηκε και η… βοήθεια του VAR. Όχι πως λήφθηκε κάποια λανθασμένη απόφαση, ωστόσο, το ακυρωθέν γκολ του Kane ένα λεπτό μετά το 1-0 των γηπεδούχων, για χέρι που κανείς δεν είδε και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, ήταν μια από τις καθοριστικές φάσεις του αγώνα.

Το σκορ για την ομάδα του Chris Wilder άνοιξε ο Sander Berge, με το παρθενικό του γκολ για το σύλλογο. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Sheffield, αλλά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ από τον Lys Mousset.

Η νίκη των γηπεδούχων κλείδωσε στο 84′ με το γκολ του McBurnie, με τον Harry Kane να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 90΄.

Με τη νίκη της η Sheff Utd προσπέρασε τη Tottenham (45 β.) αλλά και την Arsenal (46 β.) και σκαρφάλωσε στην 7 θέση με 47 βαθμούς.