Ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο!

June 29, 2020

Ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο!

Ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου παρέμεινε η Burnley, μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Crystal Palace με 0-1. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο αρχηγός των Clarets, Ben Mee, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ashley Westwood αλλά και κακή εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Vicente Guaita.

Η νίκη της Burnley παίρνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι αγωνίστηκε χωρίς τρεις σημαντικούς επιθετικούς, με αποτέλεσμα στον πάγκο να έχει μόλις επτά αλλαγές (αντί εννέα που εδικαιούτο). Eίχε όμως σε καλή βραδιά τον νεαρό επιθετικό, Dwight McNeil.

Με τη νίκη της η ομάδα του Dyche ανέβηκε στην 8η θέση με 45 β. (όσους έχει και η Tottenham), η οποία χαρίζει εισιτήριο για το Europa League, εκτός και αν δικαιωθεί η Manchester City στο CAS.

Από την άλλη, η Palace η συνέχισε από εκεί που έμεινε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Liverpool, δημιουργώντας ελάχιστα επιθετικά και παίρνοντας ουσιαστικά ότι έδωσε. Η καλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν μια προσπάθεια του Gary Cahill μεσα από την περιοχή, χωρίς όμως να ανησυχήσει ο Nick Pope.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, οι «αετοί» κινδυνεύουν να βρεθούν μέχρι και την 13η θέση και πλέον οι πιθανότητες για ευρωπαϊκή έξοδο είναι μόνο μαθηματικές.