June 24, 2020

Ανανεώσεις με ερωτηματικά για τους Gunners!!

testΑνανεώσεις με ερωτηματικά για τους Gunners!!

Μάριος Βατυλιώτης

Το να αναθέσεις το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας σε ένα νέο, άπειρο προπονητή, αλλά με καλές εμπειρίες, τόσο από την παρουσία του ως ποδοσφαιριστής (γνωρίζοντας τα αποδυτήρια), όσο και την συνεργασία του με ένα από τους καλύτερους στον χώρο, είναι μια ένδειξη ότι θέλεις να κτίσεις μια νέα ομάδα με προοπτική, ώστε να επανέλθεις εκεί που ήσουν, κάποια χρόνια πίσω.

Η ανακοινώσει που βγήκε σήμερα από το δελτίο τύπου των κανονιέρηδων κάθε άλλο παρά συνηγορεί σε αυτό!

Δεν θα μιλήσω για τους δύο που δεν μπορούν να κριθούν, Pablo Mari – Cedric Soares,  έτσι κι αλλιώς ο ένας με περιορισμένη συμμετοχή και ο άλλος καθόλου, αν και δεν έδωσαν το στίγμα τους ακόμη, κανένας δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει αμυντικούς από το πάνω ράφι!

Ο Cedric Ceballos πήρε τις ευκαιρίες του, ένας average ποδοσφαιριστής χωρίς ηγετικές ικανότητες (λόγω θέσεως που αγωνίζεται θα έπρεπε), τρεξίματα χωρίς ουσία και αμυντική συμπεριφορά με αρκετά κενά! (Βλέπε 1ο γκολ με Brighton, μάρκαρε τον μέσα ποδοσφαιριστή και άφησε την γραμμή ελεύθερη, από την σέντρα προήλθε και το γκολ, σε άμυνα νηπιαγωγείου!)

Άφησα τελευταίο και μη αμελητέο τον David Luiz Moreira Marinho!

Χρειάζεται κάποιος να έχει πολλές ποδοσφαιρικές γνώσεις για να καταλάβει ότι η αμυντική λειτουργία του έχει προ πολλού σταματήσει να υφίσταται και ότι αποτελεί εύκολη λεία για οποιοδήποτε έξυπνο επιθετικό (Salah, Mahrez)για να του “πάρει την ταυτότητα” με μια απλή κίνηση;!

Όλη η ποδοσφαιρική Αγγλία εξεπλάγην από τα νέα παραμονής του στην Arsenal για ακόμη ένα χρόνο και τα σχόλια και κριτική της αποφάσεως  φτάνουν και σε σημείου περίγελου, στο αν η Arsenal θέλει να επανέλθει στην 4αδα η ακόμα και σε Big 6 ομάδα, σταμάτησε προ πολλού να είναι, με αυτές τις ανακοινώσεις!

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αφορούν και τον Arteta αλλά κατ΄επέκταση τον τεχνικό διευθυντή Edu που δήλωνε, ότι αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι μέρος του project που συζητήσαμε με τον προπονητή μας για το μέλλον!!

Ο Arteta τον θέλει για τις ηγετικές του ικανότητες, αλλά δεν βλέπει ότι η παρουσία του ή η απουσία του αμυντικά είναι καταλυτική στο να χάνει παιγνίδια, όπως το πρόσφατο με Man City;!

Ο άνθρωπος σε άμυνα δύο είναι τραγικός, σε τρεις πίσω ίσως καλυφθούν κάποια από τα λάθη του, η πιθανότητα του να παίξει σε ρόλο χαφ αμυντικού, μπορεί να κατευνάσει κάπως τους οπαδούς των Gunners, που δεν θέλουν να τον βλέπουν με τίποτα στα γήπεδα πλέον!

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν και μια μεταγραφή που κόστισε μεν αρχικά 8 εκ στερλίνες, αλλά ακούμπησε τα 24 με κάποια fees και προμήθειες!!

Φυσικά με την ηγεσία των κανονιέρηδων να υποπίπτει σε τόσες κωλοτούμπες τα τελευταία χρόνια με αλλοπρόσαλλες και λανθασμένες αποφάσεις και συνδέοντας τον Agent του Luiz (Kia Joorabchain- αντιπροσωπεύει και Edu)  με τα ποσά που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και το τι ακούγεται στο παζάρι αυτό τον καιρό, ίσως να ήταν μια ανανέωση επιβαλλόμενη, λόγω και του γεγονότος ότι η Arsenal οικονομικά είναι πλούσια αλλά λειτουργικά φτωχή, με τον agent, που είναι οπαδός των κανονιέρηδων, να υπόσχεται ονόματα που αντιπροσωπεύει και δεν θα κοστίσουν(Willian, Coutinho) αφού πρώτα γινόταν η ανανέωση του Luiz!!