Vardy is back!
Καλώς τον Jamie Vardy! Ο Άγγλος επιθετικός βρήκε και πάλι δίχτυα μετά τον Δεκέμβριο και συνολικά 644 λεπτά χωρίς γκολ και η Leicester επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές!
Ο Vardy δεν έμεινε στο ένα γκολ (2-0 με εκτέλεση πέναλτι), αλλά λίγο αργότερα πέτυχε άλλο ένα, φτάνοντας τα 19 τέρματα και είναι φυσικά πρώτος σκόρερ της φετινής Premier League (δύο περισσότερα από Aubameyang).
Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο νεαρός εξτρέμ, Barnes, o οποίος άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Aston Villa. Στο πρώτο πάντως είχε… συμμετοχή και ο 37χρονος Pepe Reyna, αφού πραγματοποίησε μια άστοχη εκτός περιοχής και άφησε εκτεθειμένη την εστία του.
37 – Pepe Reina is the oldest player to make an error leading to goal in the Premier League this season (37 years and 191 days old). Senior. pic.twitter.com/Gd1RHeOcqf
— OptaJoe (@OptaJoe) March 9, 2020
Οι «αλεπούδες» παρουσίασαν μετά από πολύ καιρό μια εικόνα που θύμισε κάτι από την ομάδα που εντυπωσίαζε και κατέγραφε πολλά νέα ρεκόρ στην ιστορία της τον περασμένο φθινόπωρο, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και φτάνοντας πολλές ευκαιρίες (15-5 οι τελικές για γκολ).
Leicester 4-0 Villa FT:
Shots: 15-4
Shots on target: 7-1
Pass accuracy: 83%-70%
Possession: 65%-35% https://t.co/4Hd4Agu5sg— Squawka Football (@Squawka) March 9, 2020
Με τη νίκη τους έκαναν αποφασιστικό βήμα για να κλειδώσουν μια θέση την πρώτη τετράδα – κάτι που άρχισε να τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες – ανεβαίνοντας στους 53 βαθμούς, στο +10 από την 5η Man Utd.
Στον αντίποδα, η Aston Villa συμπλήρωσε τέσσερις σερί ήττες (για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα) και έμεινε καθηλωμένη εντός της ζώνης του υποβιβασμού, στο -3 από τη σωτηρία της.