Με την παλιοσειρά σε κέφια σκόρπισε τους Toffees…

March 8, 2020

Με την παλιοσειρά σε κέφια σκόρπισε τους Toffees…

Μια εκπληκτική Chelsea επιβλήθηκε κατά κράτος της Everton και εδραιώθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ανοίγοντας την ψαλίδα από τις ομάδες που την ακολουθούν.

Οι πολλές απουσίες μεσοεπιθετικά, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια συγκρότησης ομάδας για τον Frank Lampard, που επέλεξε να ρίξει τον μικρό Gilmour (τα πήγε περίφημα) στην ενδεκάδα  (Kante, Jorginho, Kovacic εκτός) και ταυτόχρονα να πάει με την εμπειρία των Giroud, Pedro, Willian στην επίθεση, κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική, γιατί και οι τρεις ήταν υπέροχοι, σκοράροντας από ένα τέρμα και θυμίζοντας το ρητό, ο παλιός είναι αλλιώς!

Οι μπλε του Λονδίνου μέσα σε ένα εικοσάλεπτο βρέθηκαν δύο τέρματα μπροστά στο σκορ και με τους Mount στο 14ο και Pedro – σε άψογο συνδυασμό Giroud-Barkley και μπαλιά ακριβείας στο τετ α τετ για τον σκόρερ- στο 20ο λεπτά αντίστοιχα, έβαζαν τις βάσεις για την νίκη!

Στο 2ο ημίχρονο μπήκε ακόμη καλύτερα και μέσα σε ένα τρίλεπτο “αποτέλειωσε” την αντίπαλο της, με τα τέρματα των Willian – όμορφο ομαδικό ξεδίπλωμα και δυνατό σουτ του σκόρερ εκτός επανορθωτικής – και Giroud (αλήθεια γιατί έλειπε στο 1ο μισό της χρονιάς από την ομάδα;!) από κοντά, στο 51ο και 54ο λεπτά αντίστοιχα, έφθανε στην επιβλητική νίκη απέναντι στους Toffees.

Η Everton ήταν αποκαρδιωτική, με πολλά λάθη, έχασε για 2η φορά στο Λονδίνο μέσα σε 15 μέρες και το πιο σημαντικό έμεινε αρκετά πίσω στην κούρσα για Ευρώπη.

Ο Frank Lampard πριν λίγες μέρες κέρδιζε ένα παλιό δάσκαλο, στο πρόσωπο του Jose Mourinho, σήμερα το επαναλάμβανε με τον Carlo Ancelotti!