Με αχ, βαχ και τον… συνήθη ύποπτο στους «8»!

March 4, 2020

Με αχ, βαχ και τον… συνήθη ύποπτο στους «8»!

Λίγα 2ωρα μετά την κατάκτηση του Carabao Cup στο Wembley, η κάτοχος Manchester City προκρίθηκε στους «8» του Emirates FA Cup, κερδίζοντας την Sheffield Wednesday στο Hillsborough με 1-0.

Η πρόκριση πάντως ήρθε λίγο πιο δύσκολα από ότι θα περίμεναν οι πολλοί, αλλά και από ότι υποδηλώνουν οι 20 τελικές (με δύο δοκάρια και 80% κατοχή!) έναντι μόλις μίας των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Pep Guardiola είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πολλές ευκαιρίες, δεν κατάφερε όμως παρά να πετύχει μόνο ένα γκολ, το οποίο ο…  ειδικός του είδους, Kun Aguero, φτάνοντας τα 20 σε 22 αγώνες στη διοργάνωση (και συνολικά 23 στη φετινή σεζόν)!

20 – Since he joined Manchester City in 2011, Sergio Agüero has netted 20 FA Cup goals in just 22 games in the competition; the most of any player in this period. Guarantee. pic.twitter.com/Q03FS7BvIF

— OptaJoe (@OptaJoe) March 4, 2020

Η κάτοχος του τίτλου ήταν αρκετά επιπόλαια στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δεν κατέγραψε καμία τελική προσπάθεια στο στόχο, κάτι που είχε να συμβεί από την τελευταία φορά που επισκέφτηκε την πόλη του Σέφιλντ, για να αντιμετωπίσει την United (περασμένο Δεκέμβρη).

Στην επανάληψη όμως μπήκαν πιο  δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Αργεντινό (53′) και έχασαν πολλές  ευκαιρίες να φτάσουν στο δεύτερο γκολ. Στο τέλος μάλιστα η Wednesday βγήκε με αξιώσεις μπροστά, άγχωσε το μεγάλο της αντίπαλο και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.