Η πρόκληση για να κρατήσει τον Aubameyang

February 24, 2020

Η πρόκληση για να κρατήσει τον Aubameyang

O Mikel Arteta παραδέχτηκε πως η Arsenal έχει ενώπιον της τη μεγάλη πρόκληση για να πείσει τον Pierre-Emerick Aubameyang να παραμείνει στην ομάδα, σε μια περίοδο που ο Ισπανός τεχνικός νιώθει πως ο 30χρονος επιθετικός απολαμβάνει το ρόλο που έχει στην ομάδα.

Ο Aubameyang σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Arsenal επί της Everton με 3-2, πιάνοντας τον Jamie Vardy στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Premier League με 17 τέρματα.

Μετά το τέλος του ψεσινού αγώνα, ο Arteta εξήγησε πως όταν αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας είχε τις αμφιβολίες του κατά πόσο ο Aubameyang θα είχε τη θέληση για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, πριν αναφερθεί στην πρόκληση του συλλόγου για να τον κρατήσει και να επεκτείνει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2021.

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να διασφαλίσουμε ότι (ο Aubameyang) θα συνεχίσει να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή στο γήπεδο, να νιώθει ότι είναι μέρος αυτού που προσπαθούμε να χτίσουμε. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει το σωστό τρόπο σκέψης.

«Νομίζω ότι πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Ένας παίκτης σαν και αυτόν είχε αρκετές απογοητεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια επειδή έχει υψηλές προσδοκίες. Θέλει να παίζει για το μεγαλύτερο κλαμπ, στη μεγαλύτερη διοργάνωση και μαζί με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να τον στηρίξουμε και να του δώσουμε τα πάντα ως σύλλογος, ούτως ώστε να νιώσει ότι  μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του εδώ. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τόσο καλοί, αλλά δουλεύουμε για να το πετύχουμε».