Βγήκε το ζευγάρι του τελικού

February 20, 2020

Βγήκε το ζευγάρι του τελικού

Οι γνωστές διοργανώσεις κυπέλλου στην Αγγλία είναι δύο, το FA Cup και το League Cup (το οποίο διοργανώνει η EFL και είναι χορηγός η Carabao), αφού σε αυτές συμμετέχουν οι σύλλογοι της Premier League. Υπάρχουν κι άλλες που δεν τις ξέρουν πολλοί εκτός του μεγάλου νησιού όμως, με ομάδες από τις μικρότερες κατηγορίες να αγωνίζονται στις διοργανώσεις αυτές. Μια από αυτές το League Trophy που διοργανώνει η EFL και μετονομάστηκε σε Leasing.com Trophy λόγω χορηγίας, με τον τελικό να διεξάγεται στο Wembley.

Από τις 64 ομάδες (48 από League One & League Two και 16 κάτω των 21 ετών συλλόγων της Premier League & Championship) που ξεκίνησαν φέτος έμειναν δύο και θα μονομαχήσουν στις 5 Απριλίου για το τρόπαιο. Στον τελικό έφτασαν η κάτοχος του τίτλου Portsmouth και η πρωτάρα στο θεσμό Salford City που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο κάτω από την προσεχή αντίπαλο της.

Η Portsmouth έφτασε στον τελικό νικώντας την Exeter City σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που μέχρι το 77ο λεπτό δεν είχε σημειωθεί γκολ αλλά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-2 και μάλιστα στην κανονική διάρκεια. Μίλησε η έδρα στο φινάλε, με τους “Pompey” να μένουν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά να φτάνουν στην ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Στα πέναλτι κρίθηκε ο ημιτελικός ανάμεσα σε Newport County και Salford City, με τη δεύτερη να επικρατεί με 6-5 μετά τη λευκή ισοπαλία σε 90 λεπτά αγώνα.