Ιστορική συμμετοχή για δύο λόγους

February 3, 2020

Ιστορική συμμετοχή για δύο λόγους

Με γκολ αλλά όχι βαθμολογικό κέρδος για την Aston Villa συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Mbwana Samatta στην Premier League. Ο 27χρονος επιθετικός ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι κόντρα στη Bournemouth, η οποία επικράτησε 2-1. Παρότι η ομάδα του έχασε, θα θυμάται για πάντα το παιχνίδι αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Τανζανία που έπαιξε στη διοργάνωση.

Έγραψε ιστορία για δύο λόγους λοιπόν ο Samatta, ανεβάζοντας σε 117 το νούμερο των εθνικοτήτων που είχαν εκπρόσωπο στην Premier League και παράλληλα με το τέρμα που σημείωσε έβαλε τη χώρα του στη λίστα αυτών με σκόρερ στη διοργάνωση. Ο αριθμός έφτασε πλέον στο 101.

Όπως βλέπεται στην πιο κάτω ανάρτηση, η σημαία της Κύπρου είναι ανάμεσα στις υπόλοιπες που ποδοσφαιριστής από τη χώρα έπαιξε στην αγγλική διοργάνωση. Το νησί μας εκπροσώπησε ο Νικόδημος Παπαβασιλείου καταγράφοντας εφτά συμμετοχές με τη Newcastle την αγωνιστική περίοδο 1993-1994.

«Για όλους τους Τανζανούς αυτός είναι ένα μεγάλο βήμα για τη χώρα. Όλοι έψαχναν πότε κάποιος από τη Τανζανία θα παίξει στην Premier League και αυτός θα είμαι εγώ», είπε πει ο Samatta πριν από το παιχνίδι. Δείτε το ιστορικό γκολ του παίκτη:

Τον Samatta στηρίζει όλη η Τανζανία, που έχει πληθυσμό 60 εκατομμύρια. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα του στήθηκαν μπροστά από την τηλεόραση το Σάββατο για να παρακολουθήσουν ζωντανά το ντεμπούτο του. Πάρτε ένα μικρό δείγμα πως έζησαν οι συμπατριώτες του τον αγώνα: