Στιγμιότυπα: Μάχες παντού… εκτός στην κορυφή!

January 24, 2020

Στιγμιότυπα: Μάχες παντού… εκτός στην κορυφή!

Η κορυφή έχει σταθερό κάτοικο τη Liverpool από το ξεκίνημα της σεζόν και είναι η μοναδική θέση για την οποία δεν γίνονται μάχες στην Premier League. Οι «κόκκινοι» διατήρησαν τη διαφορά τους στους 16 βαθμούς από τη 2η θέση και μάλιστα την επόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζουν σε εξ αναβολής παιχνίδι τη West Ham με στόχο άλλη μια νίκη για να βρεθούν στο +19!

Από εκεί και πέρα το… χάος! Manchester City και Leicester συνέχισαν με νίκες και παρέμεινε η μεταξύ τους διαφορά των τριών βαθμών. Οι «πολίτες» συμβιβάστηκαν με το γεγονός ότι θα παραδώσουν τα σκπήτρα μετά από δύο σερί κατακτήσεις πρωταθλήματος και θα παλέψουν ουσιαστικά για τη 2η θέση, ενώ οι «αλεπούδες» έχουν ως μεγάλο στόχο να διατηρηθούν στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League και αυτή τη στιγμή έχουν ένα μεγάλο προβάδισμα 14 βαθμών από την 5η θέση!

Απώλειες είχε η 4η στη βαθμολογία Chelsea αλλά κατάφερε να αυξήσει την απόσταση που τη χωρίζει από τους διώκτες της. Στο -6 βρίσκονται τρεις ομάδες, η Manchester United που δέχθηκε εντός έδρας ήττα από τη Burnley, η Wolves που έχασε από τους πρωτοπόρους και η Tottenham μετά την επικράτηση της επί της ουραγού Norwich.

Την δεκάδα συμπληρώνουν η Sheffield United που έχει ένα βαθμό λιγότερο από τις τρεις προαναφερθέντες ομάδες, η Southampton που έφτασε τους 31 βαθμούς και η Arsenal που έχει ένα λιγότερο από τους «άγιους». Οι «κανονιέρηδες» για την ακρίβεια ισοβαθμούν με άλλες τέσσερις ομάδες, τη συμπολίτισσα τους Crystal Palace, την Everton, τη Burnley και τη Newcastle.

Η μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού όλο και φουντώνει, με τα «καναρίνια» να είναι στον πάτο έξι βαθμούς μακριά από τη… σωτηρία τους. Στους 23 βαθμούς ισοβαθμούν η Watford, η Bournemouth και η West Ham, με τα «σφυριά» όμως να υπερτερούν έναντι των άλλων δύο και να βρίσκονται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Δύο βαθμούς περισσότερους έχουν η Brighton και η Aston Villa, που αμφότερες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.

Δείτε τη βαθμολογία και τα στιγμιότυπα των δέκα αναμετρήσεων:

Chelsea 2-2 Arsenal

Wolves 1-2 Liverpool

Sheffield United 0-1 Manchester City

Leicester 4-1 West Ham

Manchester United 0-2 Burnley

Tottenham 2-1 Norwich

Everton 2-2 Newcastle

Aston Villa 2-1 Watford

Bournemouth 3-1 Brighton

Crystal Palace 0-2 Southampton