Της έβαλε δύσκολα… σε μια κλασσική αναμέτρηση κυπέλλου!

January 6, 2020

Της έβαλε δύσκολα… σε μια κλασσική αναμέτρηση κυπέλλου!

Με ένα γκολ του Nelson στο 55ο λεπτό, η Arsenal κατάφερε να αποκλείσει την πολύ καλή Leeds και θα είναι αυτή που θα ταξιδέψει στο Bournemouth στην επόμενη φάση.

Σε μια κλασσική αναμέτρηση κυπέλλου, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι διαφορές κατηγοριών εκμηδενίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο (Premier vs Championship), στον αρχαιότερο θεσμό στον κόσμο!

Δεν ήταν μόνο αυτό, η εξαιρετική Leeds του Marselo Bielsa, ήταν αυτή που αιφνιδίασε στο ημίχρονο βάζοντας την μια προσπάθεια πάνω στην άλλη. κερδίζοντας πρώτες μπαλιές και απειλώντας συνεχώς την εστία του Martinez, ο οποίος είχε την περισσότερη δουλειά και έβγαλε τρεις μεγάλες αποκρούσεις, για να κρατήσει το μηδέν για τους κανονιέρηδες!

Η Arsenal σε αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να βγει ψηλά και έδειχνε μπλοκαρισμένη και αιφνιδιασμένη από την πολύ καλή τακτική του Αργεντινού τεχνικού.

Το 2ο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν καλύτερα γι΄αυτήν και άρχισε σιγά σιγά να πιέζει το τέρμα του Meslier μέχρι που κατάφερε να το παραβιάσει, ένα δεκάλεπτο σε αυτό, με την προβολή του Nelson και αφού πρώτα κτύπησε η μπάλα στον ίδιο τον Meslier.

Το γκολ αυτό έμελλε να είναι και το μοναδικό στο παιγνίδι παρά τις προσπάθειες που έβαλαν οι δύο ομάδες και τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν! Το τελικό σφύριγμα του Anthony Taylor βρήκε την Arsenal στην επόμενη φάση και έφερε την 2η συνεχόμενη νίκη για τον Arteta.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 4ου γύρου και η Arsenal θα παίξει εκτός με Bournemouth.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα: