Στιγμιότυπα: Δεν θέλει κανείς την 4η θέση;

January 3, 2020

Στιγμιότυπα: Δεν θέλει κανείς την 4η θέση;

Με τον τίτλο του πρωταθληματος να μοιάζει… τελειωμένη υπόθεση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη φετινή Premier League επικεντρώνεται στη μάχη για κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αλλά και για τη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού.

Βλέποντας όμως τα αποτελέσματα που έφεραν στην 21η αγωνιστική και πρώτη στο 2020 οι ομάδες που τη διεκδικούν είναι λες και κανείς δεν τη θέλει.

Οι απώλειες της 4ης Chelsea και οι ήττες των Manchester United, Tottenham, Wolves και Sheffield United που ακολουθούν στη βαθμολογία καταδεικνύουν το βαθμό δυσκολίας στο φετινό πρωτάθλημα. Στη 10η θέση ανέβηκε η Arsenal και απέχει τέσσερις βαθμούς από την 5η θέση που βρίσκονται οι «κόκκινοι διαβόλου» τους οποίους κέρδισαν αυτή τη βδομάδα.

Αναλλοίωτη η εικόνα στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με τη Liverpool να διατηρεί (έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο) τη διαφορά των 13 και 14 βαθμών από τις Leicester και Manchester City αντίστοιχα.

Τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει και στα κάτω στρώματα, με τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό να αλλάζουν συχνά… κάτοχο. Για την ώρα βρίσκονται εκεί η Norwich που έφτασε κοντά σε νίκη αλλά τελικά πήρε ένα βαθμό, η Watford που είναι σε ανοδική πορεία και η Bournemouth η οποία έπεσε εκεί μετά τη νέα (βαριά) ήττα που γνώρισε. Ανάσαναν Aston Villa και West Ham που αμφότερες συνέχισαν με νίκη. Εξίσου σημαντικό ήταν το «τρίποντο» που πήραν Brighton και Southampton ξεφεύγοντας τέσσερις και πέντε βαθμούς από τη 18η θέση αντίστοιχα.

Δείτε πιο κάτω τα στιγμιότυπα όλων των αναμετρήσεων:

Arsenal 2-0 Manchester United

Liverpool 2-0 Sheffield United

Manchester City 2-1 Everton

Southampton 1-0 Tottenham

Brighton 1-1 Chelsea

Newcastle 0-3 Leicester

West Ham 4-0 Bournemouth

Watford 2-1 Wolves

Burnley 1-2 Aston Villa

Norwich 1-1 Crystal Palace