Στιγμιότυπα: Καλά κρατούν οι μάχες για 4άδα και αποφυγή υποβιβασμού

December 30, 2019

Στιγμιότυπα: Καλά κρατούν οι μάχες για 4άδα και αποφυγή υποβιβασμού

Αναλλοίωτο το σκηνικό στην πρώτη τετράδα της Premier League μετά το πέρας της 20ης αγωνιστικής. Από εκεί και κάτω όμως γίνεται χαμός, κυρίως στη μάχη για είσοδο στην τετράδα, όπου για την ώρα η Chelsea έχει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την Manchester United που ανέβηκε στην 5η θέση. Ένα βαθμό λιγότερο από τους «κόκκινους διαβόλους» έχουν Tottenham και Wolves που αμφότερες είχαν απώλειες.

Στην κορυφή με αέρα 13 και 14 βαθμών από τις Leicester και Manchester City αντίστοιχα συνεχίζει η Liverpool. Δυσκολεύτηκαν και οι τρεις ομάδες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς αλλά τα κατάφεραν. Οι «μπλε» που απέχουν 20 βαθμούς από την 1η θέση επικράτησαν με ανατροπή στο Λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην 12η Arsenal. Στο μέσο της βαθμολογίας έχοντας από 25 βαθμούς βρίσκονται Everton και Newcastle, με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ να είναι από πάνω έχοντας νικήσει στη μεταξύ τους μονομαχία.

Σημαντικό βαθμό πήρε η τελευταία στη βαθμολογία Norwich, που απέχει έξι βαθμούς από τις θέσεις εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Οι άλλες δύο ομάδες που βρίσκονται εκεί και παλεύουν για αποφυγή του υποβιβασμού έπαιξαν μεταξύ τους και η Watford ήταν η μεγάλη νικήτρια κόντρα στην Aston Villa. Μόλις στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η West Ham μετά τη νέα ήττα της, ενώ δύο βαθμούς χωρίζουν τη Bournemouth από τη 18η θέση.

Δείτε τη βαθμολογία και τα στιγμιότυπα όλων των αναμετρήσεων:

Liverpool 1-0 Wolves

Manchester City 2-0 Sheffield United

Arsenal 1-2 Chelsea

Burnley 0-2 Manchester United

Norwich 2-2 Tottenham

West Ham 1-2 Leicester

Newcastle 1-2 Everton

Southampton 1-1 Crystal Palace

Watford 3-0 Aston Villa

Brighton 2-0 Bournemouth