Βρήκε τον δάσκαλο του και ήταν ένας πρώην!

December 22, 2019

Βρήκε τον δάσκαλο του και ήταν ένας πρώην!

H Chelsea ήταν επιβλητική, καθόρισε το αφεντικό της αναμέτρησης από νωρίς (με πρωταγωνιστή τον Willian) και πέρασε νικηφόρα από το Tottenham Hotspur Stadium, σε ένα επεισοδιακό, γεμάτο ένταση παιγνίδι, που είχε ως αποτέλεσμα να βγουν μία κόκκινη και εφτά κίτρινες κάρτες!

Ταυτόχρονα ο δάσκαλος -Mourinho-, δεχόταν μια ήττα από ένα πρώην ποδοσφαιριστή αλλά και μαθητή του στις μεγάλες στιγμές της Chelsea -Lampard-.

Ήταν η 1η ήττα για τον Special One, σε εντός έδρα αγώνα από μια πρώην ομάδα του, μετά από 25 επιτυχείς προσπάθειες!

Επιπλέον η μέρα δεν ήταν καλή για τον Anthony Taylor, o οποίος σώθηκε από το VAR (έτσι κι αλλιώς γι΄αυτό καθιερώθηκε) στις καθοριστικές αποφάσεις, πέναλτι με το οποίο έκανε το 0-2 ο Willian αλλά και αποβολής του Son στο 62!

Από την αρχή φάνηκε πάντως, ότι η ομάδα του Lampard θα έμπαινε αποφασιστικά για να ανατρέψει τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα του Willian στο 12ο λεπτό.

Η Tottenham είχε πολλούς ποδοσφαιριστές σε άσχημη μέρα και αυτό βοήθησε ακόμη περισσότερο την Chelsea που και πιο αποφασιστική, αλλά και πιο παθιασμένη ήταν κυρίως στην διεκδίκηση των προσωπικών μονομαχιών.

Η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση, ήρθε στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου με τον Gazzaniga, να κάνει ανεπιτυχή έξοδο κτυπώντας και τον Alonso και να παραχωρεί πέναλτι, απόφαση που πάρθηκε από το VAR μετά από λεπτομερή ανάλυση, ανατρέποντας την αρχική απόφαση του Taylor, για επιθετικό φάουλ!

Η οποιαδήποτε προσπάθεια για επιστροφή στο παιγνίδι από τους πετεινούς, εξανεμίστηκε με την ενέργεια του Son να κτυπά τον Rudiger και να δέχεται την κόκκινη κάρτα και πάλι με ενδελεχή ανάλυση από το VAR στο 62ο.

Το σφύριγμα λήξης βρήκε την Chelsea να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη σε ένα Λονδρέζικο ντέρμπι και ταυτόχρονα να αυξάνει την διαφορά από μια άμεση αντίπαλο για τετράδα, στους έξι βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά η Tottenham ήταν πολύ κατώτερη (κάτι ανάλογο με εμφάνιση Old Trafford) και μοιραία δέχτηκε μια δίκαιη ήττα, παρά τα παράπονα που έχει με την διαιτησία του Anthony Taylor!