Με τον τρόπο του Duncan οι Toffees…

December 7, 2019

Με τον τρόπο του Duncan οι Toffees…

Μια Everton βγαλμένη από παλιές καλές εμφανίσεις και με τον Duncan Ferguson να την κατευθύνει με μαεστρία στον πάγκο, επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας την Chelsea, στο παιγνίδι που άνοιξε την 16η αγωνιστική μέρα στην Αγγλία με 3-1.

Ο Σκωτσέζος υπηρεσιακός τεχνικός εμφύτευσε στην ομάδα του, όλα αυτά τα κλασσικά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν ως ποδοσφαιριστή- δύναμη, πάθος, ενέργεια– έπαιξε με κλασσικό σχήμα 4-4-2 όπως και στις δικές του, παλιές, καλές εποχές και κέρδισε κατά κράτος στις προσωπικές μονομαχίες τους αντιπάλους. Χαρακτηριστικό αυτού, ήταν τα 37 tackles που κέρδισε η Everton, τα πιο πολλά στην Premier την τελευταία δεκαετία!!

Οι φόρ του ήταν αυτοί που έδωσαν την νίκη στους Toffees, εκμεταλλευόμενοι και τα πολλά λάθη που έκανε αμυντικά (κυρίως στα γκολ του Lewin) η ομάδα του Lampard.

Προηγήθηκε νωρίς στο 5ο λεπτό με άψογο άλμα και κεφαλιά του Richarlison από μπαλιά ακριβείας του Sidibe, πέτυχε νωρίς στο 2ο ημίχρονο με τον Lewin το 2ο και φάνηκε ότι θα έπαιρνε ένα άνετο τρίποντο! Ήρθε στην συνέχεια το τέρμα του Kovacic στο 52ο να δώσει ξανά ελπίδες στην Chelsea, αλλά αυτό που δεν ήρθε ποτέ για τους μπλε του Λονδίνου, ήρθε στο 84ο για τους μπλε του Λίβερπουλ, με τον Lewin και πάλι, μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Chelsea, αφήνοντας προβληματισμένο τον Άγγλο τεχνικό!