Η πρώτη συνέντευξη και τα πρώτα… καρφιά!

November 20, 2019

Η πρώτη συνέντευξη και τα πρώτα… καρφιά!

O Jose Mοurinho έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία της Tottenham και δεν παρέλειψε να ρίξει και τα πρώτα… καρφιά.

Στην προσπάθεια να υπερασπιστεί εαυτόν από τις κριτικές που δέχεται ότι προπονητής έχει ψηλά στις προτεραιότητές του την ανάδειξη ταλέντων κι δεν έχει καθιερώσει πολλούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες των ομάδων που δούλεψε, δήλωσε πως τα τμήματα υποδομής των Chelsea και της Man Utd δεν δούλευαν όπως έπρεπε και δεν διέθεταν το απαραίτητο ταλέντο για να μπορέσουν να δώσουν παίκτες στην α’ ομάδα κατά τις περιόδους που εργάστηκε εκεί. Κάτι, που όπως σημείωσε, δεν ισχύει στην περίπτωση της Tottenham.

«Δεν υπάρχει κανένας προπονητής στον κόσμο που να μην του αρέσει να παίζει με νεαρούς ποδοσφαιριστές ή να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες να εξελιχθούν. Κανένας.

«Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές είσαι σε ομάδες όπου η δουλειά που γίνεται κάτω από εσένα (ακαδημίες) δεν είναι αρκετά καλή για να παράγει αυτούς τους παίκτες.

«Οπότε, κοιτάω την ιστορία μας (Tottenham) και βλέπω ότι οι Ακαδημίες δίνουν διαχρονικά ταλέντα στην πρώτη ομάδα. Σαφώς και ανυπομονώ να δουλέψω σε ένα τέτοιο περιβάλλον», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου.

«Δεν ανήκουμε εκεί» 
Μεταξύ άλλων, ο νέος τεχνικός των Spurs είπε πως: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος και αν δεν ήμουν τόσο χαρούμενος όσο είμαι τώρα, δεν θα ήμουν εδώ.  Τι μπορώ να υποσχεθώ; Πάθος, για τη δουλειά μου και για τον σύλλογο μου.

Σε ότι έχει να κάνει με την Premier League, ξέρουμε που είμαστε (14η θέση) και ξέρουμε ότι δεν ανήκουμε εκεί. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε που είμαστε, αλλά ξέρω ότι θα βρισκόμαστε σε διαφορετική θέση από αυτή που βρισκόμαστε σήμερα».

«Το καλύτερο στην Ευρώπη, με διαφορά!»
«Πάντα μιλούσα για την προοπτική αυτού του συλλόγου. Όχι τώρα που είμαι προπονητής, αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια, ακόμα και όταν ήμουν αντίπαλος. Πάντα μιλούσα για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών.

Όταν λες ότι αυτό το στάδιο (Tottenham Hotspur Stadium) είναι όμορφο, είσαι πολύ ταπεινός. Πρέπει να πεις ότι είναι το καλύτερο στάδιο στον κόσμο.

Το προπονητικό κέντρο είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με κάποιες εγκαταστάσεις ομάδων του American Football. Έχω βρεθεί στα κορυφαία (προπονητικά κέντρα) της Ευρώπης και δεν υπάρχει καμία σύγκριση».