November 19, 2019

Μήλο της έριδος ο Mikel…

testΜήλο της έριδος ο Mikel…

Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, αν και δεν έχει προπονήσει ως Νο1 ομάδα μέχρι στιγμής, έχει γίνει περιζήτητος και το όνομα του ακούγεται συχνά πυκνά, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μιας ομάδας, όχι ως βοηθός, αλλά ως ο απόλυτος κυρίαρχος στον πάγκο!

Ο Mikel Arteta ήταν ένας από τους υποψήφιους προπονητές για την Arsenal, μάλιστα πήγε και σε interview τότε, αλλά κρίθηκε ανεπαρκής για την θέση, λόγω και της απειρίας του.

Την θέση πήρε τότε ως γνωστόν ένας συμπατριώτης του, ο Unai Emery, με πολλούς να έχουν αμφιβολίες και να αμφισβητούν την επιλογή, με γνώμονα την πορεία του στην  Pari St Germain, που δεν ήταν και η καλύτερη ανάλογα πάντα με το υλικό που είχε στην διάθεση του και το budget για να δουλέψει!

Ενάμιση χρόνο μετά οι αμφιβολίες και η αμφισβήτηση επιβεβαιώνεται, όχι μόνο γιατί η Arsenal δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οπαδών της, αλλά και για το γεγονός ότι εντός αγωνιστικού χώρου, βγάζει εικόνα ομάδας που ψάχνεται, χωρίς ταυτότητα, πλάνο και προορισμό.

Δικαιολογημένα οι φωνές όλο και πληθαίνουν, όπως και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού, όχι μόνο από τον απλό φίλαθλο κόσμο αλλά και από παλιούς ποδοσφαιριστές και αναλυτές σήμερα, όπως οι Right, Merson και Van Persie.

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν, ονόματα ακούγονται στα media προς το παρών και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Arsenal θα πρέπει να ακολουθήσει το πετυχημένο παράδειγμα της Chelsea, τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής και να ψάξει μέσο ενός δικού της πρώην ποδοσφαιριστή, που γνωρίζει καλά τα κατατόπια και το περιβάλλον, για να την οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες.

Σε σημερινό άρθρο της Αγγλικής Mirror, ένα σενάριο που όλο και παίζει πιο έντονα είναι η επιστροφή του Arteta, νυν βοηθού του Pep Guardiola, στα παλιά του λημέρια με τον Per Mertesacker, υπεύθυνο των ακαδημιών της Arsenal τώρα, να υποστηρίζει σθεναρά μια τέτοια εξέλιξη!

“Ήμασταν συναρχηγοί και η συνεργασία μας ήταν άψογη, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις συναντήσεις της ομάδας… Μου αρέσει πολύ ως ιδέα και υποστηρίζω την επιστροφή του στο Βόρειο Λονδίνο ως προπονητής” δήλωσε ο Per.

Ο Mikel Arteta στα 37 του πλέον, έπαιξε πέντε χρόνια ποδόσφαιρο στο Εmirates ερχόμενος από Everton, μια ομάδα που τα αγγλικά media τον συνδέουν και με αυτή, λόγω της κακής πορείας των Toffees, σε μια χρονιά που οι προσδοκίες ανέβηκαν δικαιολογημένα, αφού δαπανήθηκαν αρκετά λεφτά το καλοκαίρι για ενίσχυση και με τον Marco Silva να δέχεται και αυτός τα πυρά και να τελεί υπό έντονη αμφισβήτηση πλέον…

Όσο και αν ακούγονται δελεαστικά όλα αυτά για τον Mikel, τόσο βασανιστικό γίνεται για τον ίδιο το να πάρει μια απόφαση: Να αφήσει τον φίλο και τόσο πετυχημένο συνεργάτη του Pep Guardiola στην Man City και να ψάξει την αναβάθμιση;

Και αν το πράξει και ανοίξουν οι πόρτες σε Emirates ή Goodison, ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή που θα πρέπει να ακολουθήσει;!