November 14, 2019

Don΄t you dare! Ασταμάτητο το Liverpool Express…

testDon΄t you dare! Ασταμάτητο το Liverpool Express…

Μάριος Βατυλιώτης

Αλήθεια ποιος μας το έλεγε ότι θα είχαμε πρωταθλητή στην Αγγλία τον Νιόβρη! Και όμως έγινε και αυτό η Premier League τέλειωσε για φέτος, μετά την νίκη της Liverpool απέναντι στους Citizens, η αρθρογραφία μας σταματά εδώ, το Agglia.net βάζει λουκέτο μέχρι την νέα σεζόν και ξεκινάμε από βδομάδας τα μπάνια!!

Φαντάζει ωραίο σενάριο πάντως, άσχετο αν μπάνια κάνουμε και τον Νοέμβριο εμείς οι χειμερινοί!

Το τι είδαν, διάβασαν, άκουσαν μάτια και αυτιά αυτές τις μέρες, με κάνει να πάω να βουτήξω στο μεγάλο λιμάνι και όταν βγω στην επιφάνεια να πω ένα γεια του Kloppy, που θα κάθεται εκεί στην προβλήτα απάνω, να ατενίζει και να θυμάται την σεζόν, με τον τίτλο δίπλα και να κομπιάζει!

Μα τι λέω ο τρελός – αχ ρε Χατζή τι άσμα μας χάρισες τότε- μπήκα και εγώ στο “wishfull senario” του November που δεν δίνει μόνο rain Κύριοι Guns and Roses αλλά δίνει και τίτλους!

Rewind – θα ήταν καλά αν μας έδινε και ήχους αυτό το ρημάδι, να έβαζα ένα παλιό γραμμόφωνο και να γύριζα ανάποδα το 45άρη (όχι όπλο τον δίσκο καλέ), για να πάρουμε τα πράγματα ξανά από την αρχή- φυσικά ίσως κάποιοι μας κατηγορούσαν για σατανισμούς, αλλά το να ακούω και να διαβάζω ότι “μόνο η στέψη απομένει” δεν είναι ότι πιο σατανιστικό, για μήνα Νοέμβριο στην Αγγλία;!!

Λοιπόν έχουμε, λέγουμε και καταγράφουμε:

H Liverpool είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και το πρώτο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου, μετά την νίκη σε βάρος των Citizens… (γεγονός)

Η Liverpool έκτισε μια διαφορά εννέα βαθμών από την κύρια αντίπαλο… (γεγονός)

Η Liverpool κατάφερε να κτίσει μια ταυτότητα, του ποδοσφαιρικά αδιάφθορου, που ακόμη και στα δύσκολα ξέρει ότι θα την βγάλει καθαρή! (γεγονός)

Πέρασε από συμπληγάδες τύπου Leicester/Villa/Man Utd μη ήττα/Sheff Utd… (γεγονός)

Η Liverpool έχει μια ροή/τύχη, αυτήν που δίνει τίτλους και αυτήν που κυνηγά τους πολύ καλούς… (γεγονός)

Κερδίζει απλά, κερδίζει ουσιαστικά,κερδίζει εμφαντικά – όλα αυτά έχουν την σφραγίδα του Klop “all over” και έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε Liverpoonian να νοιώθει ότι ήρθε η ώρα να σπάσει μια αρνητική συγκυρία 30 χρόνων… (γεγονός)

Μην τρελαθούμε κιόλας, στα τόσα χρόνια ασχολίας με αυτό το προνομιούχο και τόσο ελκυστικό αντικείμενο που αποκαλείται αγγλικό ποδόσφαιρο, είτε ήταν 1st division, είτε premier, δεν έτυχε και δεν θα τύχει μια ομάδα να πανηγυρίσει τον τίτλο 6 μήνες πριν την λήξη του πρωταθλήματος!! (γεγονός)

Γιατί το αγαπάμε και γιατί το ασπαζόμαστε τόσο πολύ; Γιατί απλά είναι τόσο ανταγωνιστικό, τόσο συναρπαστικό και τόσο απρόβλεπτο, που τα δεδομένα πολύ εύκολα μπορούν να ανατραπούν!

Ο Sir Alex πάντα μας έριχνε τέτοια εποχή την κλασσική ατάκα, το πρωτάθλημα αρχίζει τον Γενάρη… Πόσο δίκαιο είχε, όταν βλέπαμε ανατροπές όπως πέρσι της Liverpool με την ίδια ανταγωνίστρια, πολύ πιο πίσω της Arsenal με Man Utd μήνα Φεβράρη, της Newcastle με Keegan και Ginola ξανά με Man Utd το 96…

Πάντως οι bookies πληρώνουν από τώρα Liverpool και για να μην παρεξηγηθούμε η στήλη ψηφίζει Liverpool, όχι οπαδικά, αλλά γιατί θέλουμε μια 4η πρωταθλήτρια στα τελευταία πέντε χρόνια και δικαιωματικά αν το πράξει εφέτος θα καταστεί η 7η ομάδα που κατακτά πρωτάθλημα Premier League!

Όλα αυτά τον Μάιο με το καλό guys… γιατί;;

Γιατί κάπου πιο κάτω είναι η Leicester – η εκπληκτική Leicester- του Rodgers… Του ίδιου Rodgers που ένα γλίστρημα του στέρησε τότε, αυτό που προσδοκά να απολαύσει φέτος ο Klopp, με μια Liverpool που ίσως να ήταν πολύ καλύτερη ποιοτικά, λίγα χρόνια πίσω!

Πήρε σβάρνα και την Arsenal του “Hoody” Emery (δύο παιγνίδια συνεχόμενα φοράει κουκούλα) τυπική παρουσία στην γραμμή, μέσα από ένα παιγνίδι που οι διαφορές και δεν είναι υπερβολή, ήταν ομάδων Premier με League 1!!

Αυτή η Leicester των Vardy-Maddison, είναι πολύ καλύτερη σε ποιότητα, σε ανάπτυξη, σε ταχύτητα, ακόμη και σε σχηματισμό τακτικής στο παιγνίδι της, εν σχέση πάντα με την πρωταθλήτρια του 2016!

Παραμένει η 2η καλύτερη επίθεση και η 1η καλύτερη άμυνα με μόλις 8 γκολ παθητικό σε 12 αγώνες! Το Respect θα το παίρνεις κάθε βδομάδα από την στήλη Mr N. Irish.

Όσο για τον ηττημένο απρόσωπο coach, τον υποστηρίζουν με τυφλά μάτια, οι τυφλοί ποδοσφαιρικά εκ των άνωθεν Σανλέχιδες και Τσιμιτσάγκας (κάπως έτσι μπορώ να προφέρω τον Ινδό) πιονάκια των American Clowns, που αποφάσισαν να απορροφήσουν πλήρως επενδυτικά- με αποτέλεσμα η ανεπαρκής ποδοσφαιρική τους γνώση, να βεβηλώνει, διαλύει και καταστρέφει καθημερινά- ένα τόσο ιστορικό και παγκόσμια λαοφιλή Σύλλογο, όπως είναι η Arsenal!

Αντίθετα με το τι γίνεται στο Βόρειο Λονδίνο ( και ακόμη δεν ανάφερα την Spurs) το δυτικό ζει κάτι πολύ όμορφο, απρόσμενο, διαφορετικό και αποτελεσματικό, φέτος στην Premier…

Μια ομάδα φτιαγμένη από παραμύθι, με τους πιο μεγάλους της οικογένειας, να βγάζουν κάθε Σάββατοκύριακο τους μικρούς για περίπατο να παίξουν… και παίζουν, το απολαμβάνουν, βγάζουν τις απεριόριστες ικανότητες τους, κερδίζουν, πανηγυρίζουν και μετά επιστρέφουν όλοι ξανά στην ζεστό σπιτάκι τους μέχρι την επόμενη εκδρομή!

Αυτή είναι η Chelsea την δεδομένη στιγμή… ένα πανέμορφο παραμύθι, με καλοκουρδισμένους ήρωες και τον Lampard σε ρόλο Arnesen, ένα Lampard που τόλμησε να δώσει τόπο στα νιάτα, να κερδίσει στο μέγιστο τους παλιούς, μέχρι που άφησε και Azpilicueta (με αντίβαρο τον Willian αρχηγό-σοφή κίνηση) μετά από 73!! συνεχείς αγώνες, εκτός ενδεκάδας, για ένα άγνωστο μέχρι πρόσφατα νεαρό ονόματι Reese James (αλήθεια πόσο παραμυθένιο όνομα ακούγεται).

Στο παιγνίδι με την Crystal P. άγγιξε μέσο όρο ηλικίας 24.88, τον χαμηλότερο στην ιστορία των μπλε!

Πίσω στο Βόρειο London η καρέκλα τρίζει και ας ζητάς χρόνο senior Poche! Seria Amigo;; σε ελεύθερη μετάφραση σοβαρομιλάς η απλά κερδίζεις χρόνο;!

Είσαι ήδη στην 6η χρονιά στο τιμόνι των Spurs και ζητάς πίστωση χρόνου;!!

Ok πίστωση χρόνου:

  1. Για να διαλευκάνεις αν όντως το Βέλγιο π…..ε Δανία στην καλοκαιρινή ανάπαυλα!
  2. Αν στο π…..α υπήρξε κάλυψη από το έταιρο Βέλγιο!
  3. Αν αυτοί που ήθελαν διακαώς να φύγουν το καλοκαίρι έγιναν βασικότατοι σήμερα (Aurrier-Rose)!
  4.  Αν ο Mooura αξίζει μόνο χρόνο στο Champions League!
  5. Αν ο Sissoko πρέπει να παίζει box to box και μόνο εκεί και όχι στις γραμμές!
  6. Αν το να παίζεις χωρίς χαφ αμυντικό πολλές φορές είναι αρρώστια του Βορείου Λονδίνου!
  7. Αν για κάτι ψίχουλα που ζητούσε ο Lliorente, δεν έκανε, για να σας δίνει τις λύσεις με κλειστές άμυνες!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλα που χρειάζεσαι πίστωση χρόνου, αλλά τι κρίμα, όχι μόνο για τους οπαδούς σας, αλλά και σ΄όλους τους υπόλοιπους, που πίστεψαν ότι αυτή η ομάδα θα έκανε μεγάλα πράγματα φέτος!

Πάντως ένα πουλάκι κελάηδησε ότι, με West Ham, μπορεί να είναι και η τελευταία πίστωση που σου δίνεται, από τον όχι άμοιρο ευθυνών Daniel Levy…

Φυσικά το 1-1 με Sheff Utd πολύ τιμητικό φαντάζει, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Blades κατακρεουργήθηκαν για milimimimimiosta από το VAR!!

Οι Blades, που ο Wilder οδηγεί με μαεστρία, δεν καταλαβαίνουν τίποτα πλέον, ούτε από έδρες, ούτε από δυναμική και όνομα αντιπάλου! Η πιο ευχάριστη παρουσία εδώ και καιρό από νεοφώτιστη, ακόμη και από αυτή της Wolves πέρυσι, αν συγκρίνουμε δυναμικό και budget…

Mr Riley όλα τέλεια με το VAR sleep well!!

Κάτι μικρο λαθάκια που αγγίζουν συνήθως τους μικρούς, αποφάσεις που δεν παίρνονται ή παίρνονται λανθασμένα και ακόμα περιμένουμε να φυσήξει ένας αέρας, που θα δούμε ένα διαιτητή να συμβουλευθεί το μόνιτορ γηπέδου!!

Μέχρι και η κουτσή Μαρία φωνάζει, γιατί σημείωσαν offside τα σαίνια σου, το δεύτερο κουτσό της πόδι!!

Pukki σε απελευθερώνω από την ομάδα μου για το καλό σου (εδώ Tomori άφησα στον πάγκο για να βάλω Lundstram και πήρε 8 βαθμούς)!

Τώρα μπορείς να σκοράρεις ελεύθερα, μπας και ξεκολλήσουν τα καναρίνια από τον βυθό και κουρνιάσουν στις πιο πάνω θέσεις, πριν πέσει βαρυχειμωνιά και φυσήξει Championship αέρας ξανά…