Θέλει να κάνει δικό της τον “νέο Pirlo”!

November 13, 2019

Θέλει να κάνει δικό της τον “νέο Pirlo”!

Το σενάριο αποχώρησης του Nemanja Matic στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου μοιάζει να είναι πολύ πιθανόν και η Manchester United δεν προετοιμάζει ήδη το έδαφος για την αντικατάστασή του.

Δύο ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φέρονται να αποτελούν μεταγραφικό στόχο των «κόκκινων διαβόλων» είναι ο 20χρονος αμυντικός μέσος της Lille, Bakhary Soumare, και ένα από τα wonderkids του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Sandro Tonali.

Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ole Gunnar Solskjaer έχει θέσει ψηλά στη λίστα του τον 19χρονο ποδοσφαιριστή της Brescia, αφού θεωρεί πως έχει τα προσόντα για να ανεβάσει το επίπεδο και να προσθέσει στοιχεία που λείπουν από το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, όπως ταχύτητα, δημιουργία και πιο επιθετική φιλοσοφία.

Σύμφωνα με την “The Sun”, η United έχει παρακολουθήσει αρκετές φορές τον Tonali στη φετινή σεζόν και σκέφτονται να καταθέσουν πρόταση £40 εκατομμυρίων για να τον κάνουν δικό τους. Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της Brescia φαίνεται να κοστολογεί τον νεαρό διεθνή Ιταλό μέσο στα £250 εκατομμύρια!

Ο “νέος Pirlo” του ιταλικού ποδοσφαίρου;
Μπορεί ο Tonali να προορίζεται για αντικαταστάτης του Nemanja Matic, ωστόσο, το στυλ παιχνιδιού του είναι πολύ πολύ διαφορετικό από τον Σέρβο μέσο. Για την ακρίβεια, έχει συγκριθεί με τον Andrea Pirlo και στην Ιταλία του έδωσαν το παρατσούκλι ο “νέος Pirlo”.

Παρά το γεγονός ότι είναι αμυντικός μέσος, βοηθά και επιθετικά αφού δημιουργεί κατά μέσο όρο 2.1 ευκαιρίες ανά αγώνα. Από τους παίκτες της Manchester United μόνο ο Paul Pogba έχει μεγαλύτερο μέσο όρο (2.6 ανά αγώνα)! Ο Matic δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία ευκαιρία στο λίγο χρόνο συμμετοχής που πήρε, ενώ ελάχιστα έχουν προσφέρει επίσης οι Scott McTominay (0.8) and Fred (0.9).

Η επιθυμία της Man Utd να κάνει δικό της τον Tonali είναι δεδομένη. Αυτή τη στιγμή όμως φαντάζουν είναι να ανυπέρβλητο εμπόδιο οι υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις της Brescia και είναι δύσκολο να προκύψει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Massimo Cellino.