November 1, 2019

All about Trent Alexander-Arnold!

testAll about Trent Alexander-Arnold!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Trent Alexander-Arnold στον γνωστό Ισπανό δημοσιογράφο του BBC Guillem Balague. Ο 21χρόνος άσος της Liverpool μιλά για τα παιδικά του χρόνια, το ποδόσφαιρο στα πάρκα, τα πρώτα του δοκιμαστικά στις Ακαδημίες της Liverpool, την πρώτη του επίσκεψη στο “Anfield¨, το ντεμπούτο του, τον Jurgen Klopp, την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του – που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Champions Leauge” – αναφέρεται φυσικά τι έγινε στην εκτέλεση του περίφημου κόρνερ, στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Barcelona, ενώ εξηγεί πως είναι όνειρο ζωής να φορέσει μια μέρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο Anfield!

Η πρώτη του μέρα στη Liverpool
Η πρώτη του επίσκεψη στις Ακαδημίες ήταν το 2004, σε ηλικία 6 ετών, για να λάβει μέρος σε κάποια ελεύθερα δοκιμαστικά. Η Liverpool είχε στείλει προσκλήσεις σε σχολεία και επέλεξε τυχαία κάποια ονόματα. Ευτυχώς για τον Trent – αλλά και για τον ίδιο τον σύλλογο – σε ένα από τα χαρτάκια ήταν και το όνομά του.

«Όταν μου το είπαν ήμουν πολύ χαρούμενος. Θυμάμαι η προπόνηση ήταν το πρωί του Σαββάτου και το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκα. Σκεφτόμουν πως θα είναι, ποιοι θα είναι εκεί, αν θα τα καταφέρω, τι πρέπει θα κάνω, αν θα παίξω ποδόσφαιρο στην Liverpool.

Ήλπιζα ότι δεν ήταν απλά ένας αγώνας επίδειξης, αλλά να παίξουμε ποδόσφαιρο και να δείξουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Στη συνέχεια ήρθε και μου μίλησε κάποιος από την ομάδα. Με ρώτησε αν θα ήθελα να πηγαίνω 2-3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά και απάντησα “ναι” και από εκείνη τη μέρα είμαι ποδοσφαιριστής της Liverpool», δήλωσε ο Alexander – Arnold, εξηγώντας στη συνέχεια το ρόλο της μητέρας του (αλλά και του πατέρα του ο οποίος έμενε στο Λονδίνο) και πως τον βοήθησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όπως σημειώνει, οι γονείς του έβαζαν πάντα  την εκπαίδευση πάνω από το ποδόσφαιρο, ενώ υπήρξαν φορές που δεν του επέτρεπαν να πάει στην προπόνηση αν ήταν η συμπεριφορά του στο σχολείο δεν ήταν η πρέπουσα. «Μία φορά είχα διεθνείς υποχρεώσεις (με μικρές εθνικές της Αγγλίας) και ήρθε μαζί μου καθηγητής γιατί έπρεπε να δώσω εξετάσεις. Και τις πέρασα», είπε.

Δηλώνει πως περισσότερο από όλα απολάμβανε το ποδόσφαιρο στο πάρκο ή στην πίσω αυλή του σπιτιού. Όπως εξηγεί «εκεί δεν υπήρχε καμία πίεση. Έπαιζες ελεύθερα. Δεν υπήρχαν προπονητές να σε βλέπουν, Αγωνιζόσουν χωρίς κανόνες. Φτιάχναμε εμείς τους δικούς μας κανονισμούς».


O Trent φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού με την δεύτερη ομάδα. 

Η πορεία του προς την κορυφή της Ευρώπης
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του στις Ακαδημίες των «κόκκινων», τις στιγμές που αμφισβητούσε τον εαυτό του και το ταλέντο του, αλλά και τον προπονητή που τον έκανε να πιστέψει πραγματικά ότι είναι όντως πολύ καλός για να παίξει μια μέρα στη μεγάλη ομάδα, τις θυσίες και την πρόοδο που έκανε μεγαλώνοντας και φυσικά για τη στιγμή που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο “Anfield”, υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp.

Καλύτερη στιγμή για τον ίδιο δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την κατάκτηση του Champions League, για την οποία έβαλε και ο ίδιος το λιθαράκι του. Μία από τις πιο καθοριστικές και αξέχαστες στιγμές ήταν η γρήγορη εκτέλεση του κόρνερ προς τον Origi που έφερε και το 4-0 επί της Barcelona.

«Η συνεννόηση ήταν να εκτελέσει ο Shaqiri το κόρνερ. Διαπίστωσα όμως ότι υπήρχε καθαρό πεδίο. Δεν ήρθε κάποιος κοντά μας (για το τοίχος), ο τερματοφύλακας δεν ήταν έτοιμος, είδαν τον Origi που ήταν μόνος στην περιοχή και σκέφτηκε “γιατί όχι;». Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά και μέρος της ιστορίας.

Στη συνέχεια τόνισε πως «νιώθω ότι είμαι ένα κανονικό άτομο, που πάει στο γραφείο και κάνει τη δουλειά του. Είναι σίγουρα μια “δουλειά” που συμβαίνουν πολλά. Για εμένα είναι κάτι που αγαπώ. Θα το έκαναν και χωρίς να πληρώνομαι με το ίδιο πάθος και χαρά.

Ξέρω πως μπορεί τα παιδιά στην πόλη να με βλέπουν ως τέτοιο (ως ποδοσφαιρικό ίνδαλμα) και αυτό είναι μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να είσαι ένα σωστό παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρούς.

Δεν ξεχνά την πρώτη του επίσκεψη στο “Anfield” ως οπαδός για να παρακολουθήσει παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας. Αυτό συνέβηκε το 2005, κόντρα στην Juventus και η Liverpool κέρδισε 2-1 με γκολ των Hypia και Luis Garcia.

Δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική αναφορά στον Jurgen Klopp. «Είναι ο άνθρωπος που με σπρώχνει για να καλύτερος κάθε μέρα. Μου δίνει κίνητρο, με εμπνέει,μου έδωσε ευκαιρίες και με έκανε καλύτερο και αυτό που είμαι σήμερα. Μου έδωσε τόσα πολλά που δεν θα μπορέσω ποτέ να του τα επιστρέψω».

Η πολύ ωραία συνέντευξη έκλεισε με την ευχή του Alexander – Arnold, που δεν είναι άλλη από τον φορέσει μια μέρα το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Liverpool. Αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να έρθει…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ TRENT ALEXANDER-ARNOLD