Παραδοχή – «Έγιναν λάθη από το VAR»

September 12, 2019

Παραδοχή – «Έγιναν λάθη από το VAR»

Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές το VAR έκανε τέσσερα ξεκάθαρα λάθη. Και αυτό δεν είναι θέμα κρίσης ή άποψης, αλλά παραδοχής από τους ίδιους τους διαιτητές. Και πιο συγκεκριμένα από τον επικεφαλής των διαιτητών της Premier League, Mike Riley. Οι τέσσερις πολυσυζητημένες φάσεις ήταν:

1) Το γκολ της ισοφάριση της Newcastle κόντρα στη Watford
2) Το πάτημα του Youri Tielemans (Leicester) στον Callum Wilson (Bournemouth)
3) Το πέναλτι που δεν έδωσε στην Manchester City στο ματς με την Bournemouth
4) Ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ της West Ham στο παιχνίδι κόντρα στη Norwich.

Όπως ανέφερε ο Mike Riley, οι πιο πάνω φάσεις όπως γενικότερα η μέχρι τώρα χρήση του VAR συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και των 20 συλλόγων του πρωταθλήματος. Όπως ειπώθηκε:

227 φάσεις αξιολογήθηκαν από το VAR
6 φορές άλλαξε η απόφαση του διαιτητή
10 αποφάσεις έπρεπε να ανατραπούν, αλλά δεν έγινε
0 οι φορές που οι διαιτητές χρησιμοποίησαν την μόνιτορ που υπάρχει στο γήπεδο!

«Μαθαίνουμε στην πορεία»
Ο managing director των διαιτητών της PL δήλωσε στο Sky Sports News : «Μαθαίνουμε στην πορεία και διαρκώς θα βελτιωνόμαστε. Στις τέσσερις αγωνιστικές, υπήρξαν κάποια καλά παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκε (το VAR). Υπήρξαν έξι περιστατικά όπου το VAR συμβούλεψε τον διαιτητή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί μια καλύτερη απόφαση. Υπήρξαν τέσσερα περιστατικά όπου το VAR δεν επενέβη ενώ θα έπρεπε. Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το ρόλο που παίζει το VAR στο παιχνίδι. Τα λάθη έχουν να κάνουν με την κρίση του VAR και πως το εφαρμόζουμε», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην διεθνής διαιτητής.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Mike Riley: