Δράση και πάλι στην Championship

August 5, 2019

Δράση και πάλι στην Championship

Αν η Premier League μπορεί να χαρακτηρισθεί το σαλόνι του Αγγλικού ποδοσφαίρου τότε η δεύτερη τη τάξη διοργάνωση θα μπορούσαμε να άγγιζε και λίγο την αυλή (τάκλιγκ παλιάς κοπής), το ψηλοτάβανο (εναέριες μονομαχίες χωρίς κανένα ίχνος οίκτου στον αντίπαλο) και φυσικά τις ίντριγκες του σπιτιού (πάθος, νεύρα, σπρωξίματα).

Αυτή είναι η Championship, μια πιο μοντέρνα έκδοση της παλιάς First Division, με ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον που πηγάζει πάντα από την ανταγωνιστικότητα των ομάδων, την δίψα για άνοδο, τους πολλούς μνηστήρες και την μικρή διαφορά δυναμικής μεταξύ αυτών, κάτι που δίνει ένα έξτρα κίνητρο για διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση της Huddersfield που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Premier κατηγορία μέσω των playoff, τερματίζοντας αρχικά στην 6η θέση! Αξιοσημείωτη και η περσινή πορεία της Sheff utd που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και άφησε πίσω της αξιόλογα φαβορί όπως οι Leeds και West Bromwich.

Διαβάστε ακόμη: Άνοιξε με απίστευτο παιχνίδι η αυλαία

Τα φετινά φαβορί θέλησαν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο που τους δίνεται με ένα καλό ξεκίνημα στο επίσημο kick off που ως είθισται κάνει ντεμπούτο μια βδομάδα πριν την Premier League.

Leeds Utd που κέρδισε εκτός την Bristol City 1-3, Sheff w. επίσης 1-3 εκτός την Reading και Wba εκτός την Nottm F. 1-2 μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι νίκες της αγωνιστικής. Ήττα έκπληξη για την Fulham από την νεοφώτιστη Barnsley 1-0 και απώλειες για την Middlesbrough 3-3 εκτός με την επίσης νέα στην κατηγορία Luton μας έδωσαν για ακόμη μια φορά, στην πρεμιέρα, το στίγμα του τι θα ακολουθήσει στην “σκληρή” μα συνάμα τόσο συναρπαστική και ελκυστική Championship.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου: